Ronald Kanne, De Houtdraaierij

Ronald Kanne, De Houtdraaierij, is er elk jaar bij op Open Dag Hout. En elk jaar met wat extra’s en elk jaar ook toegankelijk voor beginnende en gevorderde draaiers. Ronald draait voor hobby en beroepsmatig hout, maar geeft ook les, cursussen, adviseert en verkoopt alle benodigdheden voor houtdraaien en houtdraaiers. Draaibanken, chucks, beitels, gutsen, slijpmachines, maalwerken, hout, het is er allemaal. Natuurlijk heeft Ronald zijn vaste team weer mee, Jan Hovens en Rainer Bucken. Rainer laat zien hoe zijn zijn fantastisch mooie pennen en ringen maakt. Jan is ook een begaafd en bevlogen houtdraaier en geeft demo’s in heel Europa en onder de draaiers worden zijn video’s over “het strelen van schroefdraad” zeer gewaardeerd.

De plannen voor de Open Dag Hout zijn: 
We maken weer een houtdraaipleintje waar van alles te koop is en we laten natuurlijk weer wat zien!
Omdat we graag willen dat geïnteresseerden de kleine demo’s in z’n geheel kunnen volgen laten we ze starten op vaste tijden.

10.30 Rainer Bucken maakt een pen. Wat heb je nodig? wat is handig? de do’s en don’ts…
12.00 Jan Hovens maakt een kleine holle vorm op z’n Hovens… Misschien wil hij er wel eens een keer één maken met een “plopdeksel”… 🙂
13.30 Ik over “Waarom de vingernagelguts?” Ik laat ik een stuk hout de mogelijkheden zien van een vingernagelprofiel.
15.00 Ronny Eelen maakt een “tamboerijnschaal”. Een lage hoekige schaal, rechte bodem en de wanden van de schaal staan er loodrecht op. Maar hoe doe je dat nou netjes? Ronny heeft daar zijn eigen schrapertje voor geslepen…

We doen de demo’s natuurlijk op de nieuwe American Beauty van Robust. En ik hoop dat ik dan een van de eerste MIDI Pro’s kan laten zien… Is getekend, Ronald Kanne.

rainer bücken
jan havens