Het afwerken van je werkstuk of het beschermen van hout

Op deze Open Dag Hout ook weer veel aandacht voor het afwerken van hout. Uit Zutphen komt speciaalzaak Linova met een bijzondere collectie speciaal verve, oliën en bladgoud. Op hun stand geven ze  geeft een aantal workshops in vergulden. 

Richard Vermeulen van de Meubelrestauratieshop uit Meppel, bekend meubelmaker en winkel in allerlei restauratie materiaal, maar nog bekender van zijn boek over politoeren.  Hij laat dat ook uitgebreid zien en verkoopt alle benodigdheden om het thuis ook te gaan proberen.

Ron van Zaltbommel van de Cokerije is bij velen bekend, niet alleen zijn karakteristieke snor, maar ook zijn enorme kennis van het afwerken van hout met olie. Nog steeds een prachtige natuurlijke manier om je hout te verfraaien en te beschermen. Ron komt weer met een prachtige stand en informatie.

Bij houtdraaiers zeer bekend, maar zelf gebruik ik het ook met een roterende lappenschijf om b.v. een deksel van een kistje te laten glanzen. Sjaak en Tjikke Bos van Woodturning polish, met o.a. Shellawax en Eeshine. Prachtig om een keer te zien en ook zelf te gaan proberen.

Gerrit Abma is een houtdraaier die ook speciaal het vergulden komt laten zien, een echte ambachtelijke techniek. 

Fa. Duursma epoxy en polyester. Al 50 jaar een begrip in de botenbouw, maar door de jaren heen hebben ze echt van alles gemaakt van polyester. Duursma komt met allerlei epoxy oplossingen en gietharsen die we de laatste jaren steeds meer zien in de meubelbouw en interieur accessoires. 

Als organisatie vinden we het juist aantrekkelijk dat het geen handelsbedrijven zijn, maar allemaal mensen uit het ambacht, vaklieden die al jaren ervaring staan te vergaren en dat graag willen delen. Dat maakt Open Dag Hout voor de bezoeker zo extra aantrekkelijk.

15 oktober in de Hanzehal te Zutphen.

DIGITAL CAMERA