Botenbouwers op Open Dag Hout

We hebben dit jaar 2 botenbouwers op Open Dag Hout. 

De Bootbouwer uit Steenbergen (Drenthe) is al jaren bekend om het leveren van tekeningen van bekende ontwerpers als Ian Outhtred en Francios Vivier. Maar ze levert ook complete cnc gefreesde pakketten, alle benodigde materialen, gereedschappen, boeken, en vooral de kennis om te zorgen dat je eigen project een succes wordt. Bij de Bootbouwer kun je ook een cursus volgen of je eigen boot bouwen. Een must voor iedereen die maar enigszins geïnteresseerd is.

Dit jaar hebben we een tweede botenbouwer die met 1 model starten, de Lobster 12.5 die ook als bouwpakket te koop is. Zeer de moeite waard om een kijkje te nemen.

Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat het bouwen van je eigen boot een hele intensieve maar zeer leuke bezigheid is. En moderne houten boten bouw gaat niet zonder epoxy en weefsels, plamuur, componenten lakken etc. Een echte specialist op dat gebied is de Fa. Duursma met een hele reeks aan producten en vooral ook veel kennis, omdat ze zelf al meer dan 50 jaar actief zijn op het gebied van boten, polyester, epoxy etc.  Zij kunnen je ook alles vertellen en leveren voor de epoxy inlay zoals je dat tegenwoordig bij tafels ziet. Kijk ook maar eens bij de webwinkel.