Collectie Veenhuizen ook op Open Dag Hout

Maandag was ik, als ambassadeur van de Collectie Veenhuizen, op de bedrijvenmarkt in Roden, waar een nieuwe 3 jarige overeenkomst werd getekend met de Design Academy uit Eindhoven.
Een aantal stukken van de Collectie Veenhuizen, waarvan het de bedoeling is om o.a. in de gevangenis de mensen een vak te leren, komt ook naar de Open Dag Hout komende zondag!

 

Persbericht:

Burgemeester Hans van der Laan, gedeputeerde Ard van der Tuuk, Directeur Design Acadmy Eindhoven Thomas Widdershoven, Directeur P.I. Veenhuizen Tom Yntema borduren op Jaarbeurs van het Noorden

 

Ondertekening van de Design Deal 2.0

 

Op 21 september 2015 werd tijdens de Jaarbeurs van het Noorden de Design Deal 2.0 getekend. Partners van de Design Deal zijn: provincie Drenthe, gemeente Noordenveld, Penitentiaire Inrichting Veenhuizen en Design Academy Eindhoven. Zij stellen stichting KETTER&Co in de gelegenheid om COLLECTIE VEENHUIZEN te ontwikkelen. Al bijna drie jaar bestaat deze samenwerking tussen de 5 partners die zich manifesteert inCollectie Veenhuizen de samenwerking is nu weer met drie jaar verlengd.

 

De ondertekening op 21 september werd vooraf gegaan door het gezamenlijk borduren aan het WEELDERIGE kleed van alle partners die de Design Deal ondertekenen. Het project WEELDE speelde een bijzondere rol bij de ondertekening van de Design Deal. Al tijdens het Open Monumentenweekend in Veenhuizen, op 12 & 13 september werd publiek gevraagd om mee te borduren aan het WEELDERIGE Wilde boeket dat het tafelkleed moet sieren. Ook op de Jaarbeurs van het Noorden werd enthousiast mee geborduurd. 

Collectie Veenhuizen is een social design collectie van producten en diensten geïnspireerd op het gevangenisdorp Veenhuizen. Veenhuizen is een voormalige pauperkolonie opgericht in 1818 in de afgelegen provincie Drenthe. De projecten in de Collectie zijn gerelateerd aan de unieke sociale geschiedenis van Veenhuizen en stellen nieuwe mogelijkheden voor het huidige gevangenissysteem, het dorp en de omgeving voor. Collectie Veenhuizen is
 een initiatief van KETTER&Co. Deze stichting zoekt naar mogelijkheden om gebruikers, bewoners, overheden en ondernemers duurzaam met de sociale en openbare ruimte te verbinden. 

 

KETTER&Co
Bo van Bommel
Een_tas_om_op_te_staan_Handig!_(Foto_Design_Academy) phpdBRjV0 phpnudrjd5695 phpOz7qf4