Een voorproefje van het programma 2022

We zijn al aardig rond met de organisatie en het wordt weer een hele mooie Open Dag Hout!

Het is ook best wel weer spannend om na 2 jaar Open Dag Hout weer te mogen organiseren. Zoals ook andere jaren gaat de deur voor bezoekers open om 10 uur ‘s morgens. De standhouders kunnen er al om 8 uur terecht om hun stand klaar te maken. Een aantal grote standhouders komt al op zaterdagmiddag om de boel op te bouwen. 

De grootste deelnemer is dit jaar Radius, de Nederlandse vereniging van houtdraaiers die met alle gewesten aanwezig is. Natuurlijk met draaibanken, prachtige werkstukken en draai demonstraties.

Zij zijn niet de enige draaiers, ook Ronald Kanne van de Houtdraaierij is er bij met een grote stand. Ondersteund door o.a. Jan Hovens en Rainer Bucken is daar ook van alles te zien en te koop. Uit België de Vlaamse houtdraaiers.

Het werkstuk wat we wat vaker zullen laten zien dit jaar is het Eiffel toren die gemaakt is door Jan van der Zee van JZ Creatief met een figuurzaag. De toren is 106 cm hoog en zeer gedetailleerd.

En er komen uitgebreide demonstraties van een apparaat dat we nog niet eerder op Open Dag Hout hebben gehad, de Shaper Origin. Prof. Marcel Bilow komt die namens Festool demonstreren en we zijn bezig er nog 1 of 2 Shapers bij te krijgen.

Ook nieuw is dit jaar dat een aantal demonstraties hebben in een kleine zaal naast de grote hal. Daar kunnen een dikke 40 bezoekers tegelijk in. Er komen o.a. een demonstratie van Ronald Kanne over houtdraaien, Richard van der Meulen over politoeren en Marcel Bilow over de Shaper Origin. We hebben iemand ingehuurd met camera’s, geluid en verlichting, zodat de bezoekers het live, maar de details via een paar grote TV schermen kunnen zien. Als het technisch haalbaar is hangen we ook een een paar schermen in de grote hal op. 

Er is natuurlijk nog veel meer te zien, daar schrijf ik binnenkort wel meer over.

Save the date, 30 oktober in de Hanzehal

!