Gereedschap op Open Dag Hout 3 november 2019

Was is een mens zonder gereedschap…. dat is er dus weer in ruime mate, handgereedschap, elektrisch, antiek, zelfbouw …. het is er allemaal, te zien en te koop. En op zo’n dag is er ook heel veel kennis, je kunt er over praten, vergelijken, nog even in je om laten gaan….

Baptist uit Arnhem, de zaak die in 1984 het echt goede gereedschap voor de houtbewerker weer naar Nederland bracht en met kennis van zaken verkocht. Lie Nielsen, DMT, Veritas, Pfeil, Tormek, Peak, Festool, Mafell, Record,  zo maar wat namen die Titus Baptist en zijn team verkopen en deels ook meeneemt naar de Open Dag Hout.

Gereedschappro uit Haarlem een echte Mafell fan met een neus voor mooie spullen als Lamello, Mirka, Metabo etc. En sinds enige tijd dealer van Axminster, met die ongelofelijk keuze uit machines.

Beeldhouwwinkel met vestigingen in Zutphen, Scheveningen en Keulen een echte speciaalzaak als je aan de slag wilt met vrije vormen in hout, steen, klei. Echt een snoepwinkel, met voor mij een echte nieuwe wereld om met weerbarstig materiaal aan de slag te gaan.

Ducotools, als je van oud/antiek gereedschap houdt, dat nog steeds geschikt is voor dagelijks gebruik en ook als je vragen hebt aan Hein Coolen over oude schaven, beitels, zagen ….. echt de moeite waard.

Dutchtools de met liefde en vakmanschap gemaakte gereedschappen van Roeland Brekelmans

De Houtdraaierij  van Ronald Kanne voor alle benodigdheden om hout te gaan draaien, draaibanken, beitels, slijpen met de bijzondere CBN slijpwielen.

John Lamers en Patrick Gebert met hun CNC machine

Teygeler  uit Amsterdam, sterk in stationair elektrisch gereedschap, maar ook dealer van Dictum.

Kregshop  van Andre Arends, alles om de bekende geschroefde verbindingen te maken met de Kreg jigs

 

Onze omschrijving is maar summier, een kijkje op de website van deze leveranciers geeft aardig indruk waar ze mee komen naar de Open Dag Hout.