Hout op Open Dag Hout

Geen Open Dag zonder Hout.. 

 
En hout is er genoeg van inlands tot zeer exotisch. En 2 bijzondere verenigingen, eentje uit België en 1 uit Nederland. 
De belgische is het HTCO, de houtstudie vereniging die klaar staat voor houtbewerkers, handelaren, leraren en studenten die wat met hout doen.
De tweede is Nehosoc de nederlandse verenigingen van houtsoortenverzamelaars, ook daar kunt u zondag terecht voor allerlei vragen over hout en natuurlijk lid worden als houtsoortenverzamelaar. Zij nemen ook een collectie versteend hout mee.
 
Wiebe van Slooten was al betrokken bij de eerste Open Dag Hout bijna 40 jaar geleden en Wiebe is er ook weer bij op deze ODH met o.a. zijn monsterkisten met houtsoorten.
 
Als houthandelaren hebben de Inland Hout met wederom een enorme hoeveelheid hout voor de hobbyist, de Amsterdamse Fijnhouthandel, Knoest met hout van het eigen landgoed, Yves Paul als specialist met exotisch hout, Dhr. Langeraar met reststukken palissander en bubinga, De plannencentrale, Hutteman met grote platen inlands hout die hij zelf zaagt en Ronald Kanne die ongetwijfeld weer een paar kisten bijzonder hout mee heeft.
Houtdraaier Eddy Nijsen neemt zijn hele verzameling van 250 houtsoorten mee en weet over allemaal wat te vertellen.
Heel bijzonder hout heeft ook Signorello uit Duitsland die op een hele antieke zaag nog fineer zaagt. Dat neemt hij ook mee, maar ook de reststukken die niet te zagen zijn.