Hout op Open Dag Hout

Het draait natuurlijk om hout! En er is genoeg hout te zien op de Open Dag Hout en ook te koop natuurlijk.
 
Inlands Hout uit Bergum komt weer met een grote hoeveelheid hout uit de regio. Eiken, taxus, haagbeuk, plataan, noem het en ze hebben het. En vaak weten ze ook waar de boom stond waar het hout vandaan komt.
 
Onze sponsor van vorig jaar, de Amsterdamse Fijnhouthandel, staat dit jaar zelf op ons evenement en neemt vast bijzonder houtsoorten mee. 
 
Uit Limburg komt Willy van Casteren van Knoest met een kraam vol  kleine stukken van zijn eigen zagerij van bomen bij hem uit de buurt. 
 
De Zutphense Houthandel is meer gespecialiseerd in tuinhout, houten vloeren, plaatmateriaal en afwerking. En zoals elk jaar verzorgen zijn ook weer de kinderhoek met een grote timmertafel, een bak met reststukken en een wat hogere tafel waarop weer de demo figuurzagen staan van Hegner.
 
De grootste stand is dit jaar voor EDBouwpakketten. Zij komen met een dieplader vol spullen, wat mooie stukken hout, maar vooral voorbeelden van hun Eiken en Douglas bouwpakketten voor schuren, overkappingen etc. Die pakketten kunnen geleverd worden met traditionele pen-gat verbindingen. Op het forum is hier altijd veel belangstelling voor, dus het leek ons leuk het op de Open Dag Hout ook te laten zien.
 
Vorige week had ik een heel fijn gesprek met Geert van Dijk van de bekende Arnhemse Fijnhouthandel. Geert heeft heel veel met hout, maar staat liever niet op een beurs. Maar hij wilde graag wat met ons doen en is daarom dit jaar de sponsor die achter op de toegangskaartjes staat.
 
Zorg dat je cash geld bij je hebt op de Open Dag Hout, er is van alles ook te koop en niet iedereen heeft een mobiel pinapparaat bij zich.
 
 
Tot zien op 15 oktober in de Hanzehal te Zutphen.