Nieuwsbrief 19 september 2016

Beste Forummers,

Een tweetal zaken in deze nieuwsbrief, ons aller forum WoodWorking.nl en natuurlijk de Open Dag Hout 2 oktober in de Hanzehal te Zutphen.

Om met het laatste te beginnen, deze keer wat speciale aandacht naar de houtdraaiers.

De meeste houtdraaiers in Nederland kennen de houtdraaiersvereniging Radius en zijn er waarschijnlijk ook lid van! Radius verzorgt dan ook een hele interessante boulevard met houtdraaiers, draaibanken en prachtige werkstukken. Bijzonder is het werk van Mark Steltenpool, die zijn prachtige schalen en vazen onder hoge spanning zet en de stroom als een langzame bliksemschicht een  patroon brandt in het hout, als was de bliksem ingeslagen. Bert Rosbach laat het torsen draaien zien m.b.v. omkeerdraaiwerk. Arend-Jan Kulsdom zijn prachtige tolletjes en vogeltjes; vorig jaar stonden er steeds veel volwassenen maar ook kinderen naar zijn draaiwerk te kijken.

Ons bekende forumlid Ronald Kanne komt samen met Jan Hovens en Rainer Bucken. Zij nemen 4 extra draaibanken mee, waar de bezoeker zelf mee aan de slag kan, een soort van eerste houtdraailes! En Ronald zal wel weer met grote stukken hout aan de slag gaan en zijn schalensteker, spectaculair om te zien. Jan Hovens is o.a. erg bekend door het maken van schroefdraad (het zg. strelen) op houten potjes en deksels. Rainer Brucken laat zien hoe hij zijn bijzondere houten pennen maakt.
Drechselbedraf Schulte, de bekende zaak uit Duitsland komt Ronald, Jan en Rainer assisteren en verkoopt uiteraard allerlei interessante zaken voor de houtdraaiers.

Bij de draaiers van Radius en de stand van Ronald Kanne kunt u natuurlijk ook terecht met vragen over houtdraaier, gereedschap, slijpen etc.

Voor degene die dat zelf ook wil gaan doen staat Marco Eilander (Katma op woodworking.nl) er met zijn pennen kits en allerlei handige hulpmiddelen uit zijn webwinkel.

Uit Belgie zijn er natuurlijk de houtdraaiers van het Vlaams Houtdraaiers Gilde. Sirjacobs Didier en zijn mededraaiers die ons vorig jaar verrasten met een helemaal uit hout gedraaide luchtballon, met woodworking.nl in de sokkel gefreest. Op het forum, de website van Open Dag Hout en op Facebook is hier de komende tijd van alles nog over te zien.

Woodworking.nl doet het goed, misschien wel uitstekend. Er waren een paar technische haperingen met de mail en daartoe is het forum verhuisd naar een nieuwe server en is er speciaal voor het mailverkeer een externe mailserver aan gekoppeld.
En afgelopen week mochten we het 15 duizendste forumlid verwelkomen! Dat moeten we aan 1 kant relativeren, want niet alle forummers die ooit inschreven kijken regelmatig. Maar er kijken ook veel mensen die zich niet inschrijven, en die bekijken ook meerder pagina痴.
Woodworking.nl wordt zo地 100 duizend keer per maand bezocht door ruim 40 duizend unieke bezoekers!

Over enkele dagen weer een nieuwsbrief met wetenswaardigheden over de komende Open Dag Hout!

met hartelijke groet,

team Woodworking.nl