Open Dag Hout 2018 op 21 oktober Hanzehal te Zutphen

 

De voorbereidingen voor Open Dag Hout 2018 lopen al weer een tijdje. Met behoud van het goede, streven we naar beter. Een van de goede zaken voor de bekende en gewaardeerde opzet van de ODH is de locatie. Ook voor de komende Open Dag Hout gaan we de Hanze hal te Zutphen. De datum is geworden zondag 21 oktober. De Hanzehal biedt de mogelijkheid voor een voorzichtige verbreding van ons houtevenement.

Open Dag Hout is tot op heden altijd een eendaags evenement geweest. We zijn nu aan het onderzoeken of we ook al iets voor houtliefhebbers op de zaterdagmiddag kunnen gaan doen.

Tot nu toe gebruikten we de zaterdagmiddag (en vaak een stukje van de avond) om op te bouwen en alles klaar te zetten. Het meeste werk is om de elektriciteit uit het hoge plafond naar beneden te halen, tafels klaarzetten, spandoeken ophangen, kortom ervoor te zorgen dat alles op tijd op de goede plek komt. Een aantal standhouders bouwt dan al op zaterdagmiddag op.

Met het management van Hanzehal is overlegd over mogelijkheid bovengenoemde werkzaamheden al de zaterdag ochtend te doen. Daarmee ontstaat de mogelijkheid om zaterdagmiddag al iets in de hal te organiseren, b.v.  een aantal workshops. We zouden bijvoorbeeld tussen 13:00 uur tot 17:00 uur 2 workshops van anderhalf uur kunnen organiseren voor een groep  van circa 20 personen per workshop. We denken daarbij aan gereedschap slijpen, zagen zetten en vijlen, schaven afstellen, vergulden, hout draaien, zwaluwstaarten maken etc. Wij willen natuurlijk graag weten of hiervoor belangstelling is. En betere ideeen zijn natuurlijk ook welkom.
Er is een apart topic aangemaakt op woodworking.nl om hier op te reageren. Wie nog niet bekend is op Woodworking.nl, waar ODH een onderdeel van is, nodigen we van harte uit op de forumsite eens rond te kijken.  

Verder met de Open Dag: naast de workshops op de zaterdag, willen we ook de bijeenkomst van de zondag versterken door in een aparte ruimte aangrenzend aan de hal een aantal korte lezingen of demo’s te organiseren. Ook hier hebben we ideeën bij, maar luisteren we ook graag naar jullie wensen. Vaak denken we aan praktische lessen, maar zo zou het b.v. ook over vormgeving kunnen gaan, of bosbeheer ….. Laat maar horen, we werken het graag samen met jullie uit.

Naast de publieksfunctie voor liefhebbers van hout en houtbewerking, wordt de Open Dag Hout natuurlijk ook weer een ontmoetingsdag voor de woodworking forumleden.  Via het forum gaan weer een uitdaging uitzetten om ieders mooiste, lastigste of meest uitdagende werkstukken te laten zien. In verschillende categorieën, uiteraard. We willen de enorme lange Woodworking.nl tafel gevuld zien met al het moois dat jullie handen van en met hout weten te maken.  En ook dit jaar zullen we de meest bijzondere, het meest mooi of meest uitdagende werkstuk belonen met een leuke prijs. Ook dit onderdeel is in een apart topic op het forum terug te vinden.

Kortom: het wordt weer een leuke dag! Noteer dus maar vast zondag 21 oktober 2018 Open Dag Hout in de Hanzehal te Zutphen, de leukste en mooiste houtdag van Nederland!