Bijzondere zelfbouwdraaibank op ODH 2018

Het grootste topic op woodworking.nl afgelopen jaar was de zelf gebouwde draaibank van Jeroen (Toxiq op het forum). Meer dan 1000 berichten vol vragen en advies over het bouwen van een enorme grote draaibank; indrukwekkend om te zien hoe zo’n project van idee tot aan een prachtig werkende machine wordt beschreven.

En Jeroen neemt die hele grote draaibank mee naar de ODH op 21 oktober in Zutphen. Daar zal hij demonstraties geven met enorme dikke stukken hout in de draaibank en kunnen we ‘het beest’ zoals de draaibank genoemd is in levende lijve bekijken. Jeroen heeft, om zijn draaibank te verbeteren, ook eigen beitelsteunen etc ontwikkeld en die neemt hij ook allemaal mee. Belooft een spektakel te worden en is 1 van de grote attracties op de komende Open Dag Hout.

One comment

  1. […] Elk jaar weer is er een grote groep houtdraaiers die naar Open Dag Hout komen om hun kunsten en prachtige werkstukken te tonen. De meeste houtdraaiers nemen een draaibank mee, dus de krullen vliegen u om de oren, het blijft machtig om te zien hoe een ruw stuk hout langzaam verandert in een mooie schaal. We hebben een hele grote draaibank dit jaar, de zelfbouw van Jeroen Jansen. […]

Comments are closed.