Houtdraaiers op Open Dag Hout

Elk jaar weer is er een grote groep houtdraaiers die naar Open Dag Hout komen om hun kunsten en prachtige werkstukken te tonen. De meeste houtdraaiers nemen een draaibank mee, dus de krullen vliegen u om de oren, het blijft machtig om te zien hoe een ruw stuk hout langzaam verandert in een mooie schaal. We hebben een hele grote draaibank dit jaar, de zelfbouw van Jeroen Jansen,  waar hij spectaculair grote stukken op gaat draaien.

Natuurlijk is Radius vertegenwoordigd, de houtdraaiersvereniging in Nederland en een aantal leden laten u live genieten van hun vakmanschap. 

Vaste deelnemers zijn ook de Belgische houtdraaiers van het Vlaams houtdraaiersgilde die er elk jaar een prachtige dag van maken en dit jaar een jong talent meenemen.

 

De fa. Baptist uit Arnhem heeft dit jaar van de fa. Robert Sorby Clive Brooks uitgenodigd om alles te vertellen en te laten zien over de draaibeitels van Sorby en het Pro Edge slijpsysteem.

En een houtdraaier die we graag even bij naam noemen vanwege zijn grote bijdrage elk jaar aan Open Dag Hout is Ronald Kanne. Ronald heeft het bedrijf De Houtdraaierij en houtdraaier van professie en geeft cursussen.

En nieuw dit jaar op Open Dag Hout ons bekende forumlid van woodworking.nl Jurriaan Kalkman die heel bijzondere houten schalen draait uit allerlei dat hij zelf deels zaagt. Er mooi en een op zijn website staat nog veel meer.

En Eddy Nijsen die 250 soorten hout verzamelde en van een deel de meest mooie voorwerpen draait, zoals de pepermolen op de foto.